Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Romania Startup Plus finanteaza 35 de noi afaceri in Regiunea Nord-Est

27/11/2018

Anul 2018 a fost dedicat antreprenoriatului. Prin schema de finantare Romania Startup Plus, peste 195 de organizatii din Romania au sprijinit viitori antreprenori sa faca pasii necesari pentru a-si infiinta propria afacere. Schema de finantare face parte din Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa prioritara 3 - Locuri de munca pentru toti, Prioritatea de investitii 8iii - Activitati independente, antreprenoriat si infiintare de intreprinderi, inclusiv a unor microintreprinderi si a unor intreprinderi mici si mijlocii inovatoare, Obiectivul specific 3.7. - Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.

In Regiunea Nord-Est, 22 de organizatii au inceput in luna ianuarie 2018 implementarea unor proiecte ce au in vedere aceasta schema de finantare.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (Lider de parteneriat) Consiliul Judetean Neamt, implementeaza proiectul “Startup Activator” ce are ca scop principal incurajarea antreprenoriatului prin implementarea unui program integrat de formare, mentorat si finantare pentru viitori antreprenori din Regiunea Nord-Est. Au fost selectate 500 de persoane (angajati, persoane care au o afacere, someri, persoane inactive, studenti) din Regiune, care au participat la cursuri gratuite de dezvoltare a competentelor antreprenoriale, 219 dintre acestea depunand planurile de afaceri in cadrul concursului organizat in cadrul proiectului.

In urma evaluarii planurilor de afaceri, 75 dintre ele vor beneficia de o finantare nerambursabila de maximum 160.000 de lei. Conform datelor furnizate de catre CNIPMMR, 219 planuri de afaceri depuse releva urmatoarele: cei mai multi aplicati sunt din judetul Neamt (90 de planuri de afaceri depuse) si Iasi (72 de planuri de afaceri depuse), urmate de Bacau (22 de planuri de afaceri depuse), Botosani (18 planuri de afaceri depuse), Suceava (12 planuri de afaceri depuse) si Vaslui (5 planuri de afaceri depuse).

Cele mai multe afaceri vor fi infiintate in urmatoarele domenii:

  • Industria prelucratoare: 21%
  • Activitati profesionale, stiintifice si tehnice: 14%
  • Activitati culturale si recreative: 11%
  • IT: 10%
  • Hoteluri si restaurante: 8%

Cele 75 de firme ce urmeaza sa se infiinteze vor crea cel putin 150 de noi locuri de munca si vor fi sprijinite printr-un program integrat de practica si mentorat ce se va derula in perioada imediat urmatoare. 35 dintre firme vor primi sprijin din partea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est si 40 din partea Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

Proiectul Startup Activator este un sprijin real pentru cei 35 de antreprenori aflati la inceput de drum si care vor semna contractul de finantare cu noi. Finantarea 100% nerambursabila va putea fi folosita atat pentru achizitia de echipamente, cat si pentru plata salariilor. Un mare avantaj al acestui tip de finantare este avansul de 75% pe care castigatorii il vor primi dupa semnarea contractului de finantare“ a declarat Vasile Asandei, Director General al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.Toate stirile »