4 iunie 2024

Card_26_ETSM2030 s
NOUTĂȚI RIS3

Proiectul ETSM 2030: povești de succes din Regiunea de Nord-Est în domeniile de specializare inteligentă

Continuăm seria “Poveștilor de Succes” din domeniile de specializare inteligentă, aducând în atenția dumneavoastră proiectul ETSM 2030 (European Tourism Sustainability Monitoring) finanțat în cadrul programului COSME-EISMEA și derulat de un consorțiu de 8 parteneri din Austria, Germania, Italia, Slovenia, Polonia și România, care este reprezentată de: RoMontana – Asociația Națională pentru Dezvoltare Rurală și Montană din Vatra Dornei.

ETSM 2030 urmărește să creeze o rețea de IMM-uri din turism pentru a spori monitorizarea durabilității prin co-crearea și co-implementarea proiectelor de inovații durabile (SIP) și prin stimularea participării la schemele relevante de certificare a sustenabilității, în special eticheta ecologică a UE (EU Ecolabel) și EMAS (Eco-Schema de Management și Audit).

În cadrul proiectul ETSM2030 au fost selectate și vor beneficia de finanțare, dar și de multiple activități de coaching, training, promovare și networking, un total de 84 de firme/entități juridice ce își desfășoară activitatea în turism și servicii conexe. Dintre aceștia, 15 beneficiari sunt din România, iar 9 sunt din regiunea Nord-Est, respectiv din județele Suceava, Neamț și Iași.

Descarcă
rezumat proiect
newsletter dedicat proiect