Road Map (Foaie de Parcurs) privind Creșterea Capacității Administrative la nivelul regiunii Nord-Est

ADR Nord-Est manifestă o preocupare continuă pentru creșterea și dezvoltarea capacității instituționale necesare în susținerea implementării Programului Regional Nord-Est 2021-2027, iar căutarea instrumentelor prin care acest proces poate fi sprijinit  a fost una constantă.

În acest context, OECD – Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, cu sprijinul Direcției Generale pentru Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene (DG REGIO), a implementat împreună cu și pentru ADR Nord-Est proiectul “Dezvoltarea capacității administrative a Autorității de Management PR 2021-2027 Nord-Est”. Proiectul s-a derulat în perioada decembrie 2021 – februarie 2023 și a condus la validarea și asumarea primului Road Map de creștere a capacității administrative din România.

Road Map-ul este un document strategic ce vizează îmbunătățirea performanțelor unei organizații, prin creșterea capacității administrative a acesteia și care are la bază realizarea unei analize diagnostic pe 5 piloni importanți (resurse umane; organizație; planificare strategică, coordonare și implementare; sprijin beneficiari și actori din sistem; condiții cadru favorizante), urmată de dezvoltarea unui Plan de acțiuni specific,  personalizat pentru organizația respectivă, în funcție de nevoile identificate la nivelul acesteia.

Puteți regăsi mai jos Road Map-ul Regional Nord-Est, care cuprinde un plan de acțiune cu măsuri ce vor fi analizate periodic și revizuite în funcție de necesități.

Descarcă Road Map (Foaie de Parcurs) privind Creșterea Capacității Administrative la nivelul regiunii Nord-Est