Rubik Hub este o structură de dezvoltare a ecosistemului antreprenorial din Regiunea de Nord-Est a României prin educarea, inspirarea și încurajarea oamenilor să dezvolte startup-uri de succes și să le scaleze la nivel global, conectând comunitățile de fondatori cu mentori și investitori.
Rubik Hub aduce împreună oameni cu perspective comune și țeluri similare în mijlocul unei comunități vibrante și îi sprijină cu programe de educație, resurse, inspirație și acces la know-how.
Educație antreprenorială
programe și workshop-uri de educație antreprenorială alternativă cu focus pe inițierea în lumea startup-urilor scalabile
Sprijin validare idee și lansare startup
programe și evenimente dedicate potențialilor fondatori gata să-și conceptualizeze, testeze și valideze ideea de startup
Sprijin dezvoltare și scalare startup
programe, evenimente și sesiuni de mentorat 101 pentru fondatorii aflați la început de drum sau dornici să-și crească startup-ul
Spațiu de co-working, întâlniri și evenimente
mediu de lucru creativ și inspirațional cu facilități excelente, spațiu complet echipat pentru întâlniri și evenimente, chiar în inima comunității
Mai multe informații pe
SPRIJINIREA DEZVOLTĂRII IMM-URILOR
Facilităm și sprijină dezvoltarea IMM-urilor și încurajarea antreprenoriatului prin implementarea de proiecte și programe care au drept scop susținerea mediului antreprenorial, generând un impact pozitiv pe temen lung.
Startup Activator
Startup Activator
„Startup Activator” își propune încurajarea antreprenoriatului prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană din regiunea Nord-Est. Prin proiect vor fi selectate 500 de persoane, din regiune, care vor participa la cursuri de dezvoltare a competențelor antreprenoriale și care vor avea posibilitatea să participe la un concurs de planuri de afaceri în urmă căruia primele 75 de planuri, în ordinea punctajului obținut la evaluare, vor fi finanțate cu 160.000 lei fiecare (finanțare 100% nerambursabilă).
Cei 75 de câștigători vor beneficia de un stagiu de practică organizat în cadrul unei întreprinderi cu experiență, servicii personalizate de consultanță și mentorat pentru dezvoltarea și definitivarea modelului de business și vor fi asistați în procesul de înființare a întreprinderilor.
Pentru a va înscrie în acest proiect va rugăm să ne contactați pe mail la adresa sau telefonic, persoane de contact Ana Ciobanu – 0724.091.191 și Silviu Stoica – 0745.432.487.
Descarcă fișa proiect cu informații complete
NOUTĂȚi
Startup Activator: Pasiune, creativitate, curaj și o picătură de sprijin, în slujba unor visuri împlinite
20/12/2019
La sfârșit de an se numără nu doar faptele bune, ci și startup-urile înființate prin Proiectul Startup Activator, care tot anul au lucrat că în preajma Crăciunului să își facă prezența simțită în orașul Piatră Neamț.
Povestea celor 75 antreprenori din Regiunea Nord-Est a început în ianuarie 2018, an în care au urmat un curs de antreprenoriat alături de alte 500 de persoane iar mai apoi au participat la concursul de planuri de afaceri și s-au numărat printre câștigători. A fost un an al emoțiilor și al visurilor împlinite, iar 2019 a continuat cu același trend, învățare și iar emoții. Cei 75 de antreprenori au efectuat un stagiu de practică la o firma cu activitate similară cu a lor, au avut parte de sesiuni de mentorat, iar în dată de 12 iulie au semnat contractele de subvenție și două luni mai târziu au primit avansul că să își pună în aplicare planul de afaceri.
Dintre cei 75 de câștigători care își vor realiza visul, ADR Nord-Est sprijină 30 dintre ei, toți din Piatră Neamț.
Cursuri gratuite și oportunități de finanțare de 160.000 lei, Vaslui, 29 martie 2018
26/03/2018
Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est împreună cu Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și Consiliul Județean Neamț, organizează joi, 29 martie 2018, ora 11:00, la sediul Prefecturii Vaslui (Vaslui, str. Ștefan cel Mare, nr. 79) evenimentul de informare din cadrul proiectului “Startup Activator” POCU, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Antreprenoriatul – vector al dezvoltării în Regiunea Nord-Est
14/03/2018
Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est organizează în parteneriat cu Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și Consiliul Județean Neamț masă rotundă “Antreprenoriatul – vector al dezvoltării în Regiunea Nord-Est”, vineri, 16 martie 2018, începând cu ora 11:00, la sediul Rubik Hub (Piatră Neamț, Aleea Tineretului nr.1).
Diaspora ReSTART
Diaspora ReSTART
În perioada septembrie 2017- octombrie 2020, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, alături de CNIPMMR, Fundația C.A.E.S.A.R., Global Commercium Development SRL și Metodo Estudios Consultores SL, implementează proiectul Diaspora ReSTART, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman.
Proiectul se adresează celor care studiază sau lucrează în afară țării și doresc să se întoarcă în România pentru a începe o afacere.
Obiectivul proiectului îl reprezintă încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu, prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil non agricol în zona urbană de către românii din Diaspora, în regiunile mai puțin dezvoltate, respectiv Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est sau Sud Muntenia.
Proiectul vizează pregătirea în domeniul antreprenoriatului a unui grup țintă de 400 de persoane, organizarea unui concurs de planuri de afaceri, în urmă căruia vor fi înființate 60 de întreprinderi, care vor primi fiecare o finanțare 100% nerambursabilă în valoare de 40.000 Euro.
Durata proiectului este de 36 de luni.
Grupul țintă este format din persoane fizice, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
- intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban;
- au reședința sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, într-una dintre cele 7 regiuni mai puțîn dezvoltate ale României, respectiv Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est sau Sud Muntenia;
- au reședința sau domiciliul în regiunea în care se implementează proiectul
- au vârstă minimă de 18 ani
- au cetățenie română
- fac dovadă domiciliului sau rezidenței în străinătate pentru cel puțin 12 luni până la momentul înscrierii în program
- demonstrează experiență antreprenorială prin documente de înființare a unei societăți comerciale în străînătate, precum și prin documente care să ateste experiență specifică în domeniul în care dorește să inițieze o afacere prin intermediul programului sau
- demonstrează capacitatea tehnică și profesională prin: contract de muncă, contract de colaborare, etc în domeniul în care doresc să inițieze o afacere prin intermediul programului sau
- demonstrează expertiză prin documente, recunoscute de Statul Român, care să ateste finalizarea studiilor de specializare în cadrul unor instituții de învățământ superior din străinătate, precum și alte documente ce atestă certificări/formări că urmare a unor cursuri de scurtă durata în domeniul în care dorește să inițieze o afacere prin intermediul programului.
Persoanele interesate de acest proiect sunt rugate să completeze formularul de interes accesând link-ul următor http://bit.ly/diasporaReSTART.
Pentru mai multe informații persoană de contact din partea ADR Nord-Est este: Ana Ciobanu, tel. 0233.218.071, email: ana.ciobanu@adrnordest.ro.
NOUTĂȚi
21.03.2019 – Diaspora ReSTART – primul pas spre antreprenoriat, acasă
Viziunea Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est este că regiunea de Nord-Est a României să devină unul din locurile preferate din Europa în care să vrei să trăiești, să înveți, să muncești și să investești.
Pentru realizarea acesteia, ADR Nord-Est elaborează și promovează strategii, atrage resurse, identifica și implementează programe de finanțare și oferă servicii pentru stimularea creșterii economice durabile, a parteneriatelor și spiritului antreprenorial.
Un pas important în direcția dezvoltării mediului antreprenorial regional s-a întâmplat vineri, 15 martie 2019, la Cluj Napoca, unde 50 de antreprenori din Diaspora au făcut primul pas spre dezvoltarea unei afaceri acasă, în România.
20.03.2018 – Finanțare de 40.000 euro pentru românii din diaspora
Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est implementează în perioada septembrie 2017 – septembrie 2020 proiectul Diaspora ReSTART, proiect finanțat prin Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, în parteneriat cu Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Global Commercium Development SRL, Fundația C.A.E.S.A.R. și Metodo Estudios Consultores SL din Spania.
Continuare >>>