CUZA1
NOUTĂȚI SLIDER

Delegație a Comisiei Europene în vizită în Regiunea Nord-Est

În perioada 27-29 mai a avut loc o vizită a delegației Comisiei Europene în Regiunea Nord-Est. Am avut onoarea să fim gazde și să participăm la discuții productive, primind un feedback valoros care ne va ajuta să îmbunătățim și să dezvoltăm comunitățile noastre locale. Au fost trei zile cu o agendă încărcată, cu întâlniri, ședințe și vizite de proiecte, toate contribuind la conturarea unei imagini pozitive asupra regiunii noastre.

Sofia Alves, director DG REGIO pentru Politici urbane și coeziune, Iva Maric și Irina Sofletea, manageri de program DG REGIO, au vizitat proiecte de succes finanțate prin POR 2014-2020 si au participat la a patra reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional 2021-2027.

În prima zi, Sofia Alves, însoțită de Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est și George Turtoi, director MIPE, a stat de vorbă cu doi dintre beneficiarii POR 2014-2020: Manifatture Neamț și ZenZia Glamping. A ascultat cu interes povestea evoluției afacerilor cu sprijinul Regio și a dat sfaturi prețioase în ceea ce privește dezvoltarea pe termen lung, atât din punct de vedere financiar, cât și sustenabil.  

După ce a vizitat sediul AM din cadrul ADR Nord-Est și a cunoscut echipa de management a Programului, delegația a participat la lansarea oficială a Asociației ROStartup de la sediul Rubik Hub, din Piatra Neamț.

Reprezentanții Comisiei Europene au fost prezenți a doua zi, pe 28 mai, și la întrunirea Comitetului de Monitorizare pentru Programul Regional Nord-Est 2021-2027 alături de membri și observatori.

„Vreau să felicit echipa ADR Nord-Est pentru toată munca depusă în cadrul Programului Regional Nord-Est și pentru dezvoltarea ecosistemului de inovare în Regiunea Nord-Est. De asemenea, vă felicit pentru inspirația de a reglementa la nivel național ecosistemul de startup românesc și pentru înființarea Asociației ROStartup. Ne bucură preocuparea pentru creșterea capacității administrative, nu doar în cadrul Agenției, cât și în rândul beneficiarilor și potențialilor beneficiari ai Programului Regional”, a declarat Sofia Alves, Director DG REGIO.

Miercuri, 29 mai, înainte de plecare, delegația a vizitat câteva dintre proiectele emblematice din Iași, finanțate tot prin POR 2014-2020: Catedrala veche romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului”, Origyn Fertility Center, Centrul de Transfer Tehnologic MAVIS din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” și corpul E, proaspăt renovat cu fonduri europene, al Universității „Alexandru Ioan Cuza”.