NOUTĂȚI

Lansarea proiectului „Sprijin pentru crearea unei Rețele Naționale de Centre Regionale de Competențe pentru Planificare Strategică și Servicii Suport pentru Inovare”

ADR Nord-Est, în parteneriat cu DG Reform – Comisia Europeană, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) și Asociația ROREG, vă invită vineri, 11 februarie 2022, la evenimentul de lansare a proiectului „Sprijin pentru crearea unei Rețele Naționale de Centre Regionale de Competențe pentru Planificare Strategică și Servicii Suport pentru Inovare”. Evenimentul va avea loc între orele 9.30 și 13.00, pe Zoom și va cuprinde dezbateri despre consolidarea planificării strategice regionale și a serviciilor de sprijin pentru inovare.

Obiectivul acestui eveniment este de a prezenta proiectul tuturor părților interesate din România, de a consolida asumarea responsabilității pentru proiect și de a cunoaște punctele forte și punctele slabe ale politicilor și proceselor actuale de planificare regională și inovare din România. O altă componentă importantă a întâlnirii va fi cunoașterea ADR-urilor și a contextului, structurii, activităților și obiectivelor regionale ale acestora.

Dezvoltarea socio-economică a Regiunii Nord-Est  și impulsionarea creșterii competitivității la nivel european constituie o preocupare constantă a Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, fapt confirmat și prin inițiativa de a dezvolta un Centru de Competențe pentru Planificare Strategică și Servicii Suport pentru Inovare la nivelul Regiunii Nord-Est.

ADR Nord-Est, împreună cu ROREG – Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România, a obținut finanțare în cadrul Technical Support Instrument 2021 pentru a beneficia de suport tehnic în vederea setării cadrului necesar înființării și operaționalizării unei rețele de centre de competențe în planificare strategică și inovare la nivelul fiecărei dintre cele 8 regiuni de dezvoltare, care vor asigura:

  • întărirea capacității regiunilor de a fundamenta, planifica și direcționa intervențiile pentru asigurarea coeziunii teritoriale și reducerea disparităților,
  • setarea și implementarea măsurilor necesare pentru ca regiunile să devină inovative, competitive, durabile & creative.

Nevoia de a îmbunătăți planificarea și de a identifica mai bine oportunitățile de sprijinire a inovării este una urgentă, mai ales în contextul în care Agențiile pentru Dezvoltare Regională (ADR) din România își asumă noi responsabilități în calitate de Autorități de Management pentru programele operaționale regionale în perioada 2021-2027. De asemenea, acestea își vor asuma un rol important în procesul de punere în aplicare a Planului Național de Redresare și Reziliență. Acest lucru este însoțit de necesitatea consolidării competențelor regionale în materie de inovare și în special de a spori inovarea în rândul IMM-urilor.

Pentru înregistrarea la eveniment, vă rugăm să accesați linkul disponibil .

Precizăm că evenimentul va beneficia de interpretare simultană română-engleză și engleză-română.

Agenda eveniment