Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Conferinta regionala Orasul viitorului: perspective pentru dezvoltare urbana sustenabila in Regiunea Nord-Est

21/11/2019

Astazi, aproximativ 54% dintre romani traiesc in mediul urban, dar acest procent este estimat sa se apropie de 70% in 2030, daca actualele tendinte se mentin. Asta inseamna ca avem, deopotriva, o problema uriasa, cat si o oportunitate pe masura. Dezvoltarea sustenabila, viata sociala sanatoasa, posibilitatile de dezvoltare personala si a nivelului de trai sunt cateva dintre atuurile unui oras in viitor. Generatia care se naste acum se va maturiza intr-o Romanie care ar trebui sa arate foarte diferit de cea de azi. Oare nu merita, de dragul ei, sa avem o viziune coerenta cu privire la viitor?

Conferinta REGIO - Orasul viitorului, organizata ieri, la Piatra Neamt, a reprezentat un prim pas catre aceasta viziune si o invitatie la implicare si actiune catre toti actorii regionali care o impartasesc si care au puterea sa o implementeze. Am avut bucuria sa gasim surse de inspiratie si modele de reusite foarte pragmatice privind mobilitatea urbana, regenerarea zonelor marginalizate, echitate si bugetare participativa in Columbia si onoarea de a a avea invitati in conferinta reprezentanti ai Areametropol si Alcaldía de Medellín.


(click pentru galerie foto)


(click pentru galerie foto)


12.11.2019

- Cum vrem sa arate orasele Romaniei in 2030?
- Cum ar putea orasele si municipiile sa ajunga mai rapid la un nivel de functionare eficienta in beneficiul locuitorilor profitand de fondurile europene?
- Cat de mult se implica cetateanul in planificare urbana?

Sunt cateva din intrebarile la care vom incerca sa gasim raspuns miercuri, 20 noiembrie 2019, la Piatra Neamt, in cadrul Conferintei regionale “Orasul viitorului: perspective pentru dezvoltare urbana sustenabila in Regiunea Nord-Est”. Evenimentul va avea loc la Piatra Neamt, incepand cu ora 10:00, in Sala Atrium din cadrul Central Plaza, Piata Petrodava 1-3.

In contextul actiunilor initiate de ADR Nord-Est pentru asigurarea informarii colaboratorilor nostri din Regiune cu privire la utilizarea fondurilor disponibile prin POR 2014–2020, dar si din dorinta de a imprima cateva repere si directii de dezvoltare pentru Regiunea Nord–Est in perioada viitoare, vom aborda in cadrul acestui eveniment tematici legate de dezvoltare urbana, in special mobilitate urbana, regenerare urbana in zonele marginalizate, dar si bugetare participativa.

Cunoscand impactul pe care modelele de succes il au asupra audientei, ca elemente de inspiratie si confirmarea a faptului ca eforturile sustinute pot fi transpuse in rezultate concrete, propunem in agenda evenimentului cateva prezentari ale unor initiative de succes care ar putea fi replicate si adaptate in Regiunea Nord-Est.

Cui se adreseaza?
Autoritatilor publice din Regiunea Nord-Est, Universitatilor, arhitectilor, proiectantilor, consultantilor, antreprenorilor interesati in dezvoltarea comunitatilor lor.

Confirmarea participarii se poate face pana la data de 19 noiembrie 2019, prin completarea formularului de inregistrare (click).

Agenda conferintaToate stirile »