Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Lansarea unui nou proiect ERASMUS+ in cadrul Centrului Regional de Studii Nord-Est - DIGITALISE ME

21/01/2020

In perioada 16-17 ianuarie 2020, reprezentantii Centrului Regional de Studii Nord-Est au luat parte la prima intalnire a partenerilor din cadrul proiectului DIGITALISE ME. Aceasta intalnire a avut loc in Almeirim-Santarem, Portugalia, organizatiile implicate avand sansa de a-si prezenta activitatea, de a rezuma rezultatele proiectului si de a stabili primii pasi ce urmeaza a fi implementati in cadrul proiectului.Internetul, retelele sociale si dispozitivele inteligente, in general, au transformat intr-o perioada relativ scurta de timp multe aspecte din viata privata, profesionala si sociala a oamenilor. Seniorii, in special, prezinta cel mai mare risc de excludere digitala: prin lipsa abilitatilor digitale necesare pentru a putea fi pe deplin activi si implicati in viata civica si sociala. Dobandirea de competente TIC si digitale poate contribui la solutionarea acestei provocari sociale prin adoptarea tehnologiilor TIC si digitale.

DIGITALISE ME isi propune sa creeze un set de instrumente de invatare care sa imbunatateasca abilitatile de utilizare a instrumentelor digitale, adaptate nevoilor adultilor in varsta pe care educatorii si furnizorii de educatie le pot implementa in tarile lor.

Acest proiect este dedicat cadrelor didactice - profesori, mentori, indrumatori etc. - sau personal care lucreaza cu seniori, proiectul DIGITALISE ME ajutandu-i pe acestia sa isi extinda competentele profesionale, reducand in acelasi timp disparitatile dintre capacitatile lor si cele necesare participarii la diferite procese de viata sociala si civica.Parteneri: RUTIS – Portugalia, DomSpain – Spania, Emphasys Centre – Cipru, IRIS – Polonia, Villa Greppi – Italia si ADR Nord-Est – Romania.Toate stirile »