Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Sprijin European pentru fermieri si IMM-urile din sectorul agro-alimentar afectate de COVID-19

07/05/2020

Fermierii vor putea beneficia de un sprijin exceptional de pana la 5.000 de euro, in vreme ce IMM-urile din sectorul agro-alimentar afectate de criza de coronavirus vor putea beneficia de un sprijin exceptional de pana la 50.000 de euro.

Propunerea a fost inaintata de eurodeputati catre Parlamentul European, pentru a oferi un ajutor exceptional pentru IMM-urile care isi desfasoara activitatea in domeniul prelucrarii, comercializarii si dezvoltarii produselor agricole si fermierii afectati de criza COVID-19.

Conform propunerii, acesti bani europeni vor putea fi acordati din fondurile inca disponibile in cadrul Programelor de Dezvoltare Rurala ale statelor membre UE, prin realocarea fondurilor neutilizate de la alte masuri si modificarea aferenta a programului. Platile forfetare se vor putea efectua pana la sfarsitul acestui an.

Propunerea inaintata urmeaza sa fie adoptata de Consiliu si Parlamentul European in curand. Ulterior, se va transforma intr-o noua masura a Regulamentului privind sprijinul pentru dezvoltare rurala (Reg. 1305/2013) si anume un nou articol:

”Redresarea potentialului de productie si procesare agricola, afectat de pandemia COVID-19, inclusiv prin actiuni preventive. Acest nou articol introduce masura exceptionala COVID-19 prin compensarea costurilor pentru actiuni de stabilizare a sectorului precum cele pentru:

  • Stocarea produselor si acoperirea pierderilor din cauza reducerii veniturilor, a preturilor, diminuarea si intreruperea activitatilor;
  • Logistica necesara identificarii de alternative pentru desfacerea si procesarea produselor.
  • Achizitionarea de echipamente de dezinfectie, de protectie si de instrumente digitale, care sa protejeze lucratorii si sa mentina functionarea ciclului de productie de-a lungul anului.”,

este precizat in scrisoarea inaintata comisarului european pentru Agricultura.

Sursa: Comisia EuropeanaToate stirile »