Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Sistem alternativ de mobilitate urbana, utilizand statii automate de inchiriere a bicicletelor - Iasi Velocity

26/05/2020

Plimbarile prin “dulcele targ al Iesilor” vor arata altfel peste 2 ani, cand, alaturi de alte investitii REGIO, va fi finalizat si proiectul “Sistem alternativ de mobilitate urbana, utilizand statii automate de inchiriere a bicicletelor - Iasi Velocity”.


Sursa foto: Primaria Municipiului Iasi

Contractul, in valoare totala de 4,63 milioane euro, tocmai ce a fost semnat de Primaria Municipiului Iasi, pentru a incuraja transportul individual ecologic si a reduce numarul de utilizatori ai autoturismelor personale.

Prin intermediul proiectului, vor fi amenajate 50 de statii de imbarcare si inchiriere pentru biciclete (62 de amplasamente) si vor fi cumparate 813 de biciclete inteligente mecanice, 37 de biciclete inteligente electrice si 80 de triciclete pentru seniori si pentru persoanele cu dizabilitati.

De asemenea, proiectul presupune si implementarea unui sistem inteligent de mobilitate urbana alternativa, independent energetic, utilizand biciclete inteligente, la care se adauga sisteme de andocare si terminale inteligente, cu posibilitatea inchirierii cu ajutorul tuturor modalitatilor electronice, precum si pe baza cardului de acces.

Ambitiile proiectului sunt cresterea cu 3,8% a utilizarii deplasarilor cu bicicleta si pietonale, respectiv reducerea emisiei gazelor cu efect de sera cu 1,4%, pana in anul 2023.Toate stirile »