Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Prima versiune a Programului Operational Regional Nord-Est 2021-2027

05/06/2020

In conformitate cu documentele nationale aprobate de Guvernul Romaniei, Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Est va asigura functia de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional pentru Regiunea Nord-Est 2021-2027, aspecte reflectate si in cadrul Acordului de Parteneriat in curs de negociere cu Comisia Europeana. In acest context, vom avea, in premiera un Program Operational la nivel regional, in acord cu principiul descentralizarii.

Programul Operational Regional pentru Regiunea Nord-Est 2021-2027 este un document strategic de programare care acopera domeniile: specializare inteligenta si inovare, IMM-uri, digitalizare, eficienta energetica, dezvoltare urbana, mobilitate si conectivitate, protectia naturii si a biodiversitatii,  infrastructura educationala, turism si cultura/patrimoniu cultural. Luand in considerare nevoile nationale, regionale si locale, obiectivele specifice selectate si Actiunile/Tipurile de proiecte sustin Strategia programului pentru dezvoltarea durabila si echilibrata a regiunii. Proiectele propuse a fi finantate au potentialul de a contribui la imbunatatirea infrastructurii verzi, prin adoptarea unor solutii care sa permita reducerea amprentei ecologice a componentei antropice.  Adoptarea unor solutii compatibile cu principiile infrastructurii verzi contribuie totodata la imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatilor locale, prin asigurarea mentinerii conditiilor ecologice optime.

Programul Operational Regional pentru Regiunea Nord-Est 2021-2027, care face obiectul negocierii cu Comisia Europeana, va fi implementat in conformitate cu prevederile cadrului strategic comun european 2021-2027 si ale Regulamentelor europene aferente.

> Vezi aici prima versiune a POR Nord-Est 2021-2027

Pentru a consulta toate versiunile de Programe Operationale Regionale la nivel national, accesati urmatorul link (click).Toate stirile »