Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Infrastructura educationala a Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa Iasi a fost modernizata prin Regio

19/06/2020

Corpul de cladire „Nicolae Leon”, numit asa dupa profesorul de la Medicina care a fost rectorul Universitatii in timpul Marii Unirii, a fost obiectul proiectului «Recompartimentare, modernizare spatii de invatamant, cu pastrarea functionalului existent», in valoare nerambursabila de 5,5 milioane euro.

Astazi, este un spatiu modern, dedicat in special activitatii didactice (disciplinelor preclinice) a Facultatii de Medicina Generala, care poate asigura participarea simultana la un proces educational de calitate pentru 1833 de studenti.

Imobilul gazduieste sase amfiteatre si o Aula foarte frumoasa, cu 230 de locuri, unde vor avea loc conferinte si alte manifestari ale UMF-ului, o sala de documentare IT precum si o mica cafenea, la etajul 5, unde studentii si cadrele didactice vor putea savura un ceai sau o cafea, in pauze.

Dupa 5 ani de la achizitionarea imobilului, nenumarate eforturi si perseverenta echipei de management a UMF, finalizarea cu succes proiectului a permis fructificarea spatiului existent si extinderea acestuia, in beneficiul activitatii didactice si de cercetare. Investitia realizata va contribui la cresterea gradului de angajare al absolventilor invatamantului superior medical in sectoarele competitive si de specializare inteligenta – Sanatate si Tehnologie Informationala.

 Toate stirile »