Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

MAVIS - Centrul de Inovare si Transfer Tehnologic este primul proiect din Regiunea Nord-Est finantat prin Axa 1 din Regio - Promovarea transferului tehnologic

29/06/2020

Contractul de finantare a fost semnat intre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, prin Directorul General Vasile Asandei si reprezentantii Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa Iasi pentru o valoare totala de 1,4 mil euro, din care 740.000 euro valoare nerambursabila.

Centrul de Inovare si Transfer Tehnologic MAVIS (Managementul varstnicului si imbatranirii sanatoase) are in vederea exploatarea oportunitatilor economice generate de „economia argintie”, dezvoltarea si transferul de solutii tehnologice si servicii catre economie. Gestionarea provocarilor societale reprezentate de imbatranirea populatiei, accesibilitatea serviciilor socio-medicale, calitatea actului medical, preventia, diagnosticarea si terapia bolilor au fost premisele care au dus la aceasta idee ambitioasa de proiect.Centrul de Inovare si Transfer Tehnologic MAVIS va deveni un pilon cheie al ecosistemului regional de inovare, capabil sa conecteze oportunitatile pietei din domeniul economiei argintii si bolilor cronice (e-health, smart textiles, biotech etc.) cu nevoile utilizatorilor finali si capacitatile mediului de afaceri de a satisface aceste nevoi. MAVIS este focusat pe exploatarea oportunitatilor si avantajelor competitive ale actorilor de inovare in sectoarele TIC, sanatate, biotehnologii farmaceutice si textile medicale (smart textiles), devenind un pol de referinta in ceea ce priveste conectarea mediului de afaceri cu oportunitatile economiei argintii.

MAVIS va fi unicul centru din Romania de „smart ageingˮ, urmare si a unei colaborari internationale cu parteneri din Danemarca, Marea Britanie, Germania si Statele Unite ale Americii.Toate stirile »