Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Focus grup de descoperire antreprenoriala in domeniul confectii-textile

30/03/2017

In cadrul procesului de operationalizare a Strategiei de Specializare Inteligenta a Regiunii Nord-Est pentru perioada 2014-2020, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est organizeaza, in data de 3 aprilie 2017, la Iasi (Hotel Unirea, Centrul de Conferinte Cuza), al 2-lea Focus Grup de Descoperire Antreprenoriala in Regiunea Nord-Est, dedicat sectorului confectii-textile.

Scopul evenimentului este de a reuni principalii actori implicati in procesul de dezvoltare al sectorului confectii-textile (societati comerciale, furnizori de educatie, centre de cercetare, clustere, camere de comert, autoritati publice locale, organizatii non guvernamentale etc.) pentru a crea o conexiune mai buna intre grupurile regionale de inovare si pentru a dezvolta si a pune in aplicare proiecte care sa faciliteze si sa accelereze reinnoirea industriei textile la nivel regional.

De asemenea, in cadrul acestui eveniment, Presedintele Initiativei RegioTex (platforma interregionala de inovare in industria textila) – dl. Lutz Walter va prezenta rolul acestui parteneriat, care isi propune incurajarea colaborarilor interregionale la nivel european si dezvoltarea de proiecte comune pentru cresterea competitivitatii industriei textile, prin organizarea de evenimente de tip matchmaking, actiune menita sa aduca impreuna cererea cu oferta sau potentiali parteneri, cu scopul de a realiza colaborari pe termen lung sau scurt, cu agenti economici relevanti din regiuni europene partenere. Acest eveniment este premergator intalnirilor viitoare de matchmaking, programate de catre membrii Initiativei RegioTex, cu suportul Comisiei Europene, in perioada mai – iunie 2017.

Evenimentul va include sesiuni in plen cu prezentari sustinute de experti national/internationali, avand ca tema exemplificarea noilor tendinte si directii de cercetare si inovare existente in domeniul textil si in domeniile conexe, urmate de un atelier de descoperire antreprenoriala (participantii vor fi divizati in 4 grupuri de lucru, conform celor 4 lanturi valorice propuse: confectii, tricotaje, fibre si fire naturale si textile traditionale, in scopul identificarii oportunitatilor de colaborare la nivel interregional).

Participarea la eveniment este gratuita prin completarea formularului de inscriere pana la data de 31 martie 2017, disponibil la adresa: www.adrnordest.ro/formular.

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact din cadrul ADR Nord-Est: dna Adina Simionescu, expert Birou Specializare Sectoriala, tel./fax: 0233 218.071, 0233 218.072, mobil 0741 363388 e-mail: adina.simionescu@adrnordest.ro.

Agenda Focus GrupToate stirile »