Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

De la inventie la inovatie - Raport asupra ofertei de transfer tehnologic din cadrul centrelor de cunoastere din Regiunea Nord-Est

14/04/2017

Creativitatea este unul din punctele forte ale institutiilor de invatamant superior si cercetare din Regiunea Nord-Est. Cu toate acestea, drumul de la inventie la inovatie nu este usor, putine dintre rezultatele cercetatorilor nostri ajungand sa fie valorificate de catre companiile din regiune sau din afara ei. Acest aspect este semnalat si de recentul „Raport asupra ofertei transfer tehnologic din cadrul institutiilor de invatamant superior si cercetare din Regiunea Nord-Est”, realizat de Dr. Yanis Tolias, expert al Centrului Comun de Ceretare al Comisiei Europene, in cadrul proiectului “Sprijin pentru specializarea inteligenta a regiunilor ramase in urma” (RIS3 Support for Lagging Regions)

Studiul, prezentat mai jos, a fost realizat la inceputul anului 2017 si ofera o radiografie complexa asupra starii cercetarii din universitatile si institutele din Regiunea Nord-Est, precum si a modului in care aceste centre de cunoastere vin in intampinarea prioritatilor de specializare inteligenta regionala. De aceea, rezultatele acestei analize au fost integrate si in Documentul Cadru Regional pentru Strategia pentru Cercetare si Inovare Regionala prin Specializare Inteligenta, care fundamenteaza finantarea proiectelor care urmeaza a fi depuse in Regiunea Nord-Est, in cadrul Axei Prioritare 1 „Promovarea Transferului Tehnologic” din cadrul Programului Operational Regional 2014-2020. Reamintim ca, in luna martie a acestui an, au fost depuse deja de catre entitati din regiune 36 de scrisori de intentie vederea aplicarii in cadrul acestei axe.

Lansat in 2016, proiectul “RIS3 Support for Lagging Regions” este implementat in Regiunea Nord-Est (regiune pilot) de catre Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene, in cooperare cu DG Regio, in cadrul Actiunilor Preparatorii ale Parlamentului European pentru cresterea avantajelor competitive si a potetialului de specializare inteligenta regionala in Romania. 

Mentionam ca utilizarea informatiilor din acest raport este permisa doar cu citarea sursei.

Raport asupra ofertei transfer tehnologic din cadrul institutiilor de invatamant superior si cercetare din Regiunea Nord-EstToate stirile »