NOUTĂȚI

Sesiuni de instruire pentru administrațiile publice din Regiunea Nord-Est, în cadrul proiectului implementat de ROREG

Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG, al cărui membru fondator este și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, implementează proiectul „Sprijin pentru eficientizarea gestionării și implementării FESI la nivelul autorităților publice locale de la nivelul orașelor, municipiilor și județelor din România”, finanțat în cadrul POAT 2014-2020.

Scopul acestui proiect este de a îmbunătăți mecanismele și capacitatea de gestionare a FESI (Fondurile Europene Structurale și de Investiții) de către beneficiarii de la nivelul autorităților administrației publice locale din zona urbană și de la nivel județean și vizează dezvoltarea activităților de cooperare intra și inter-regională la nivelul județelor, orașelor și municipiilor din România.

Începând cu data de 16 mai 2022, în Regiunea Nord-Est se vor desfășura 4 sesiuni de instruire și formare profesională în sistem on-line, cu scopul de a pregăti și specializa angajații din cadrul autorităților administrației publice locale din zona urbană și de la nivel județean implicați în elaborarea și implementarea cererilor de finanțare cu fonduri nerambursabile.

Tematicile celor 4 sesiuni de instruire sunt: Planificare strategică, Management de proiect, Documentații tehnico-economice, Achiziții publice, formarea fiind asigurată de furnizori autorizați cu experiență în domeniu. În urma desfășurării sesiunilor de instruire, participanții vor putea obține certificatul de absolvire eliberat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale în următoarele specializări/ domenii:

  • Evaluator proiecte – pentru modulul Documentații tehnico-economice;
  • Manager de proiect – pentru modulul Management de proiect;
  • Expert achiziții publice – pentru modulul Achiziții publice.

Pentru modulul Planificare strategică se vor elibera participanților diplome de participare.

Sesiunile de instruire vor avea o componentă practică și una teoretică, cu implicarea activă a participanților (creare și testare de exemple bazate pe noțiunile teoretice prezentate și accesul la resursele materiale corespunzătoare în timpul desfășurării sesiunii de instruire).

Prin intermediul unei componente de tip întrebări deschise, lectorii împreună cu participanții la sesiunile de instruire și formare vor avea dezbateri/ discuții/ propuneri/ sugestii cu privire la exemple întâlnite în activitatea prestată de către cursanți.

Fiecare sesiune de instruire din cele 4 menționate se va desfășura pe parcursul a 5 zile, câte 8 ore pe zi, în sistem on-line, iar calendarul de desfășurare în Regiunea Nord-Est va fi:

  • Planificare strategică: 16 – 20.05.2022
  • Management de proiect: 06 – 10.06.2022
  • Documentații tehnico-economice: 20 – 24.06.2022
  • Achiziții publice: 04 – 08.07.2022